Thursday, October 4, 2012

MENCARI DAMAI

Assalamualaikum wbt..

semenjak BIG ( Bina Insan Guru ) hari tu, sampai la ke sekarang ni memang banyak betul urusannya.
Kalau badan ni boleh dibahagi jadi banyak, macam Naruto biasa buat tu, nak je suruh buat semua kerja.

Dan bila kita tengok, manusia itu biasanya teruji dengan ni'mat masa. Ada banyak masa tapi tak digunakan sebaiknya, jadinya kerja bertangguh-tangguh.. aku la tu..

Dalam kesibukan melakukan pelbagai jenis tugasan ni, rehat pun memang tak cukuplah. Tekanan pun satu hal lagi..


Melukis ni keje aku time bebudak dulu, tapi satu cara nak hilangkan sedikit, ya sedikit rasa tekanan di jiwa tu adalah dengan melukis, biar tak lawa pun.. haha.. 

Semalam juga mendengar tazkirah daripada sahabat yang aku muliakan, ustaz Syahir Rosmi, Rasulullah itu mengetahui bilamana kita sedang dalam keadaan tertekan, jadi hendaklah kita perbanyakkan selawat kepada  Habibullah yang mulia. Nampak , walaupun Rasulullah telah tiada, namun Habibullah tetap peduli akan umatnya. 

Untuk pengetahuan sahabat semua, amalan kita akan dibentangkan kepada Rasulullah, bila baik maka Rasulullah akan gembira, bila tak baik, maka Rasulullah akan mohonkan keampunan untuk kita.. 

kesimpulannya, walau stress mana pun, jadikan kerinduan terhadap Habibullah sebagai penawar luka di hati.. haha, Rasulullah akan kenal kita apabila nama kita kerap sampai kepadanya dengan berselawat.. dan semoga kita semua mendapat syafaatnya kelak, insyaAllah..

Semoga Allah hindarkan kami daripada azab api neraka.

wallahua'lam..

3 comments:

Nelly The Strange said...

cantik lukisan !
:)

cik kaki ketawe said...

sekarang masa rasa macam singkat...sampai rasa mcm xsempat...
apa2 pun..selawat keatas junjungan kita nabi MUhammad SAW

btw: yang kureng faham tu gambar yg ada caption "arif" tu lebih menyerlah dr org lain...hahah..mcm tidak adil nak over shadow yg lain.. =P

ariff al-baqi said...

nelly : yaaa terima kasih.. hahaha

cik ketawa : ahh biarlah nak lebih menyerlah pun, gamba sendiri kan.. hahaha